Fysik

Radiosender

11. marts 2010 af 11111111 (Slettet)

Hejsa.. Jeg har en opgave som jeg ikke ved, hvordan skal løses..

En radiosender sender elektromagnetiske signaler ud i langbølgeområdet med en bølgelængde på 1250 m

a. hvad er hastighed af elektromagnetiske bølger?

b. Udregn frekvensen for radiosenderens langbølger og angiv den i MHz.


Svar #1
11. marts 2010 af 11111111 (Slettet)

Hjælp Hjælp :(


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2010 af mathon

         a)     c

         b)     f = c/λ = (2,99792·108 m/s)/(1250 m) = 239834 s-1 = 239834 Hz = 0,239834·106 Hz
                                                                                                                                          = 0,239834 MHz


Skriv et svar til: Radiosender

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.