Matematik

kommentere resultatet?

11. marts 2010 af knudsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Fosforkoncentrationen (målt i ug fosfor pr. liter) i Kruså sø faldt fra 230 i 1998 til 64 i 2005. I en model går man ud fra, at fosforkoncentrationen som funktion af tiden er eksponentielt aftagende.

a) benyt modellen til at fremsætte en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså sø i 2010.

Den har jeg lavet: f(x) := 230*(0.832983)^(x), hvorefter jeg siger f(12), da det skal være i 2010 .. jeg får dette til 25,6

b) Fremsæt en prognose for fosforkoncentrationen i kruså sø 2010, hvis man istedet benytter en lineær model og kommentere resultatet, dette har jeg også gjort:  f(x) := -23.7143*x + 230 .... f(12) = -54,5

men hvad skal jeg så kommentere? det er det jeg ikke forstår, får 2 forskellige resultater, men ved ikke lige hvad jeg skal.


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. marts 2010 af sHastrup (Slettet)

Selvfølgelig får du to forskellige resultater, når du bruger to forskellige modeller. Du kunne eventuelt forklare, at det ikke er muligt at have en negativ koncentration, så man nok ikke kan antage, at en lineær model kan beskrive fosforkoncentrationen som funktion af tiden. Det ville være det oplagte at diskutere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2010 af Imprafir (Slettet)

Hvordan får du a i den lineære funktion til at være -23,7143? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2010 af Imprafir (Slettet)

Ligemeget, jeg har opdaget hvorfor. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan har fået til -23,7143 ved lineære funktion? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

b) Hældningskoefficienten for den lineære model er

a = Δy / Δx = (64 - 230)/(2005 - 1998) = -166/7 ≈ -23,7143


Skriv et svar til: kommentere resultatet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.