Samfundsfag

Denne tekst ?

23. marts 2010 af Manjajensen (Slettet)

Er der nogle der ville rette dette stykke ?

SF’s grundlæggende mærkesager er:
Velfærd
Klima
Uddannelse
Når SF taler om velfærd, er der tale om reformer, der skaber bedre velfærd og mere lighed, da samfundet vil fungere bedre rent økonomisk.
SF er parat til at tage ansvar for en mere realistisk og klimastrategi, som kan bringe Danmark i front, når der er tale om klimavenlig trafik og effektiv udnyttelse af energi. SF vil gøre alt for at få en vindmøllepark på havet hvert andet år og en billigere og bedre kollektiv trafik.
Når det gælder uddannelse vil SF have et tidssvarende uddannelsessytem af høj kvalitet, der er med til af udvikle Danmark som et velfærssystem, alle har andel i. En høj faglighed, kreativitet og dannelse skal være grundlaget i uddannelsessystemet fra grundskole til nogle videregående ungsomsuddannelser.
 

SFU er en dansk ungsomdsorganisation, der fungerer selvstændigt, men som har nære bånd til SF, da det er dem, der har stiftet partiet. SFU er en del af SF, da SFU bare er for unge, hvorimod SF er for voksne. SFU’s grundlæggende mærkesager er:
Socialisme
Demokrati
Solidaritet
Bæredygtighed
SF’s første ungdomsorganisation var Socialistisk Ungdoms Forum (SUF). Men da SF blev splittet i 1968, forlod mange partiet, hvilket medførte, at SF i stedet oprettede et ungdomsudvalg, som I 1969 blev anderkendt som SFU’s stiftelse.
Man skal være mellem 15-18 for at være med I SFU. Hvis man så stadig har interesse for SF, kan du vælge at fortsætte I SF efter de 18 år.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2010 af casparado (Slettet)

For det første ville det hjælpe hvis du beskrev de spørgsmål du besvarer, jeg går ud fra at du skal beskrive SF's politik og SFU's politik.

For det andet skal du overveje et kritisk blik på det du har skrevet. For mig at se, ser det ud som om at du har lavet en redegørelse af SF´s partiprogram eller lignende. Det er okay at opstille deres målsætninger, men hvad med deres midler? Hvordan vil de nå deres mål? Altså hvilke reformer er der tale om, og hvordan vil de skabe mere velfærd i samfundet? Hvor er det at der skal skabes lighed? Prøv at konkretiser SF's udtalelser, f.eks. "SF vil gerne skabe mere velfærd, ved at [indsæt noget klogt], fordi når man gør det, så øger man [indsæt noget klogt]" Indrømmet et lidt firkantet eksempel, men prøv at konkretiser deres midler og mål, du har jo målene, så du mangler kun at beskrive midlerne, dvs. spørgsmålet om hvordan at de vil nå deres mål. Det er jo tit og ofte hvordan at man når hen til målet at der er politisk uenighed omkring, ikke målene i sig selv (lidt groft sagt) .

Husk også at være kritisk overfor hvad de siger, og stil deres argumenter op imod dem de er uenige med. Så kan du skrive På den ene side siger SF "bla bla", på den anden side siger f.eks. DF "Bla bla".

Derudover så fungere SFU som rekrutteringskanal til SF, på nøjagtig samme måde som i andre partier, det er en vigtig funktion at have for øje.


Svar #2
23. marts 2010 af Manjajensen (Slettet)

Det er en brochure jeg er i gang med lave. Vil  bare have rettet mine stavefejl og sådan


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2010 af casparado (Slettet)

Okay, men er det så ikke vigtigt at skrive hvad det er de vil? F.eks. i hvor mange år kan man opsætte vindmølleparker, det er jo ikke lige effektivt at have vindmøller over alt.


Skriv et svar til: Denne tekst ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.