Dansk Historieopgave

Michael Strunges rolle i forhold til 80'ernes lyrik?

08. april 2010 af loxam (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg er lidt blank og håber at nogen vil hjælpe mig. Jeg har DSO på 2. år på HHX, Roskilde handelsskole.

DSO er en dansk historisk opgave hvor vi får fri i to dage for at skrive opgaven, til gengæld lægger rigtig meget af vores årskarakter i denne opgave.

Mit råb om hjælp omhandler Strunges rolle i 80'ernes punk miljø. Og der er jeg lidt nlank. Jeg har allerede sammenlignet ham med 80'ernes punkkultur, og nu skal jeg forklare hans rolle. Altså, hvordan han har haft indflydelse på lyriken i 80'erne og nu.

Hjælp anyone?


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. april 2010 af JJ-cool (Slettet)

mener han var en form for foregangsmand og meget nytænkende med hensyn til sin lyrik og sit lyriske sprog, men om han fik reel indflydelse på anden digtekunst, ved jeg ærlig talt ikke, men tror ikke han efterlod sig arvinger rent litterært - dertil var han for speciel og for outreret i sin udtryksmåde - men som nævnt rent gætteri, men dog kvalificeret


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. april 2010 af Cedric (Slettet)

Udover at være fanebærer for den sorte lyrik, med de meget samfundskritiske tanker, så var han også hjertet af det der hed "NÅ!!80". 

Det var et sted i København, hvor forfattere, musikere og folk der generelt havde et meget pessimistisk syn på samfundet mødtes. Man nød disse stunder, og brugte dem b.la. til at få endnu mere gang i folk, så denne sorte bølge kunne udvikle sig yderligere, og her var Strunge en central figur. Søren Ulrik Thomsen var b.la. også med i "NÅ!!80" for at nævne endnu en kendt forfatter. 

Det var en af måderne han havde en stor indflydelse på lyrikken, at han var meget mere end bare en forfatter. Han engagerede sig i samfundet, og tog stilling til alting, og havde også en holdning til stort set alt, omend den ikke altid var lige positiv. Det er svært, at sige hvordan nutidige forfattere er blevet inspireret af ham, for hans sorte punklitteratur vil han nok være den eneste, der er bannerfører for, og bliver det i lang tid. Post-modernismen er den sorte litteratur i Danmark, og jeg tror ikke vi får en sådan periode igen lige nu og her. Så på den måde er han helt unik, og det samme er den bølge på det tidspunkt.

Men en ting er sikkert, mange af de nutidige forfattere er højt inspireret af Strunges måde at skrive på. Han har en uhyggelig god sans for, at male i billeder, så hans værker tit står lysende klart for læseren, og det er ikke alle der kan det. Hvis man fx har læst Natmaskinen, så kan man nikke genkendende til det jeg siger. Men hvis du vil læse lidt mere om "NÅ!!80" så er der et link her:

 http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:jTjsICxV2kcJ:dvm.nu/hierarchy/periodical/mm/1980/07/%3Fshow%3Ddata/periodical/3/e/f/1980_07_04.tkl%26type%3Dperiodical+nå+80!!&cd=2&hl=da&ct=clnk&gl=dk


Svar #3
11. april 2010 af loxam (Slettet)

tusind mangetal :) men jeg har desværre afleveret opgaven. Kan godt se nu, at jeg måske ikke får den bedste karakter.


Svar #4
11. april 2010 af loxam (Slettet)

* mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2015 af rustonkel (Slettet)

Michael Strunge havde intet med punken at gøre og var til grin i det eksisterende punk miljø i 1980,erne. Manden smed en radio ud af vinduet på 4 sal og valgte samme vej ned for at hente den.


Skriv et svar til: Michael Strunges rolle i forhold til 80'ernes lyrik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.