Matematik

Tegn model af trekant og vinkelhalveringslinje

11. april 2010 af PainInTheAss (Slettet)

I en trekant ABC er vinklen C ret. Endvidere er siden b=3, og vinkelhalveringslinjen vA=4.

a) Tegn en model af trekanten ABC og vinkelhalveringslinjen vA. Af modellen skal det blandt andet fremgå hvilke sider, der er a, b og c.

Hvordan skal man gribe det an ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af mathon

        vinkelmålet i Degree:

         cos(A/2) = (3/4)

         A = 2·cos-1(0,75)

         c = b/cos(A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2010 af MN-P (Slettet)

Tegn den rette vinkel C

afsæt b=3 cm ud af det ene ben. her ligger A da b=CA

Med centrum i A tegnes en bue med r=4, hvor denne skærer vinkel C andet ben ligger D, som er vinkelhalveringsliniens skæring med a.

Tegn vinkelhalveringslinien og lav en vinkel på den anden side af denne, der er lige så stor som den vinkel du allerede har ved A, dennes ben er c

Hvis din tekst er komplet, skal du ikke beregne noget


Svar #3
11. april 2010 af PainInTheAss (Slettet)

når jeg prøver at tegne den, bliver vinkel vA 45 grader, hvilket jeg ikke kan få til at passe. Det vil jo sige, at vinkel A skal være 90 grader, hvis vA skal halvere A. Og det kan umuligt blive en trekant, da C også skal være en ret vinkel ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2010 af MN-P (Slettet)

Det lyder som du har lavet en fejl. Hvis du har centrum i A, som ligger 3 cm ude af den ene katede (AC), og radius 4 cm skulle du ramme et punkt (D) der ligger ca 2,65 mm fra den rette vinkels toppunkt C.

Har du fået det?


Skriv et svar til: Tegn model af trekant og vinkelhalveringslinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.