Studievalg og videregående studie

Fortrydelse af valg af gymnasie

18. april 2010 af Heibing (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey alle medstuderende, please hjælp mig!

Jeg har et kæmpe problem. Pga. tidspres, over at skulle vælge studieretning og videregående uddannelse, valgte jeg i frustration det forkerte gymnasie, og har siden fortrudt. Valget stod mellem STX på henholdsvis hver side, af mit sociale netværk, men har siden fundet ud af, at stortset alle mine gode venner skal i nærheden af det gymnasie jeg ikke valgte. Og ikke nok med det, er det gym jeg har valgt fyldt med personer jeg i forvejen ikke bryder mig om. Derfor anmodede jeg om, at komme på det modsatte gym, men de har modtaget flere ansøgere end nogensinde, så det er udelukket, også på trods af minde gode karaktere, og ikke nok med det, er det det eneste gym, der tilbyder den studieretning jeg kunne tænke mig.

Spørgsmålet lyder så på; hvad skal jeg gøre? Tage på efterskole, og så ansøge næste år, eller hvad fanden der nu er muligt. Jeg er virkelig desperat, så jeg håber VIRKELIG nogen vil belejlige sig med at hjælpe mig et øjeblik og komme med noget konstruktivt.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2010 af hihihej (Slettet)

STX er ikke en videregående udannelse, men en ungdomsudannelse.

Det at dine karakterer er gode og at dine venner går på det andet gymnasium er ingen grund til at kunne skifte. Hvis der ikke er en ledig plads på den studieretning du vil ind på, må du finde et andet gymnasium, der ligger tættest på din bopæl, der tilbyder studieretningen. Sådan er det ellers må du bare finde dig i det.

Hvis du ikke vil gå på det gymnasium, fordi hvisse personer ikke går der og nogle går der, må du finde en efterskoleplads eller gå i 10. klasse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2015 af boesvej

hej!

jeg ved at dette opslag er gammelt, men tænkte om du ikke lige vil fortælle mig hvordan man anmoder om at skifte sit valg af gymnasium? 


Skriv et svar til: Fortrydelse af valg af gymnasie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.