Studievalg og videregående studie

Ingeniør uddannelsen og matematik?

30. maj 2010 af nico-denmark (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Hejsa. Jeg sidder lidt i et dilemma. Jeg er lige blevet færdig med mit andet år på htx, og efter 3. år satser jeg med at tage til aalborg for at blive civilingeniør, nok inden for kemi, miiljø og bioteknologi. 

Men mine matematiske egenskaber er ikke for gode, i folkeskolen fik jeg altid 12 men nu får jeg 02 og 4.

Og jeg ved der er meget matematik i en uddannelse som civilingeniør, så derfor er jeg ved at tvivle på om jeg er i stand til at klare det?
Er der nogen der har erfaring med ikke alt for gode karaktere i matematik også en uddannelse som ingeniør?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2010 af klotte (Slettet)

Hvorfor tager du ikke bare et gsk kursus  ?

Al slags ingeniør kræver god matematik !


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. maj 2010 af avlanden (Slettet)

 Interessen for et fag, og karakterne plejer at følges ad. Hvordan har du det med matematik, interesserer det dig? Spiller du i timerne i stedet for at følge med? Er undervisningen kedelig? Bliver du inspireret og får lyst til at lære mere?

Kig indad og se om du kan finde en grund til at du er faldet fra 12 til 02 eller 4.

Men ja, et ingeniørstudie inkluderer selvfølgelig en masse matematik, da det er det vigtigste værktøj!


Svar #3
31. maj 2010 af nico-denmark (Slettet)

tak for det, men nogen der har prøvet det?

avlanden

ja matematik interesserer mig og følger med i timerne, problemet er nok mere i jeg ikke lærer særlig meget af læren og ikke syns hans undervisning er særlig god. Desuden er ligningerne ikke min stærke side.


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. maj 2010 af Jerslev

#2: Naah - plejer er så meget sagt. Jeg fik topkarakterer i sprogfagene dengang jeg gik i gymnasiet, selvom jeg var hardcore matematiker. Sprog interesserede mig ikke en bønne.

#3: En af mine tidligere studiekammerater på fysik droppede ud på baggrund af manglende forståelse for den matematiske del. Det ville nok kræve en enorm arbejdsindsats at komme igennem et matematiktungt studie uden nogen egentlig flair for matematik - husk på, at hvor andre studerende blot skal læse i grundbogen, ville du også skulle læse i en matematikbog for at forstå skridtene taget i grundbogen. Til sidst bliver det måske en smule for meget.

Overvej hellere, om du ikke kan bruge sommerferien til at få læst op på matematikken. Her vil du trods alt have fred til det. :)

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. juni 2010 af klotte (Slettet)

Du kan som reglen lærer alt. hvis du virkelig vil. Arbejder og får ekstra undervisning. Er der vilje er der vej.

Men hvis du ikke gider lærer matamatik så find på noget andet end ingeniør.


Svar #6
03. juni 2010 af nico-denmark (Slettet)

 Jeg gider jo rigtig gerne, syntes bare det er svært (:


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. juni 2010 af klotte (Slettet)

Ja men det er det jo lige indtil det er lært ; )


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. august 2011 af Albooz (Slettet)

 Hvad med eksportingeniør? kræver det gode færdigheder indenfor matematik?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2014 af swedtc (Slettet)

Ved godt det er en gammel tråd - men hvis andre ser den og kan bruge info er det jo fint.

På HF fik jeg 12 og 10 på C og B, mens jeg på GSK turbokursus fik 7/7 - da jeg så startede på maskiningeniør havde jeg store problemer med at følge med på Mat 1, det havde allesammen faktisk og her til eksamen var vi temmelig mange der dumpede! Man har så 3 forsøg og kan fortsætte næste semester og har så en eksamen mere - men så skal man op til både mat 1 og mat 3 og på 4. sem kommer så mat 3 - jeg overvejer at skifte til produktionsteknolog da der i mange job annoncer søges en maskiningeniør/produktionsteknolog og da matematikken er for svær til mig må jeg vel se realiteterne i øjnene :) håber i andre kan bruge det til noget pøj pøj


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. marts 2017 af thomasroarjensen (Slettet)

skiftede  du så retning, eller blev du færdig dannet?. Jeg sider nemlige i samme situation. Jeg studier også civil maskiningeniør på 2. sem . Jeg fik også 12-10 på HF i matematik og 10 i fysik. Men inde på DTU har jeg rigtig svært ved fagene og regner ikke med at bestå matematik, styrkelære, og måske også fysik. Har du/i nogle gode råd til, hvad man skal gøre i sådan situation?? Jeg vil uddanelsen rigtig meget, men ville gerne vide om det først 1 bare er meget tungt rugbrødsarbejde man skal igennem, hvor når man så er forstået det, ville de andre år være nemmere / sjovere. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. marts 2017 af swedtc (Slettet)

spørger du mig thomas?

Hvis det er mig og ikke TO kan jeg fortælle at jeg gik ned med stress i jan 2014 ikke længe efter jeg skrev sidst - sadlede om og startede op på produktionsteknolog på KEA med speciale i produktudvikling og blev færdig sommer 2016 - jeg fik arbejde 3 mdr inden eksamen og sidder nu i en god stilling som konstruktør hvor jeg tegner chokolademaskiner og procesudstyr :) vi er både maskiningeniører og produktionsteknoloer og laver det samme :) kan varmt anbefale dette alternativ og der er gode jobmuligheder hvis man vil noget :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. marts 2017 af thomasroarjensen (Slettet)

Okay mange tak, det var dig jeg mente :). Hvordan var arbejdsbyrde, i forhold til DTU? Har man mere fritid eller er det, det samme?. 


Skriv et svar til: Ingeniør uddannelsen og matematik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.