Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP - Tiden nærmer sig (Biologi, Matematik)

23. august 2010 af zeppaz (Slettet)

Nu har jeg efterhånden fundet ud af, at det ville være farligt at springe ud i Matematik, Datalogi, eftersom jeg ikke rigtig har haft nok datalogi til at det skulle kunne lade sig gøre.

Derfor har jeg kommet frem til at vælge Biologi og Matematik, men alt det jeg har fundet indtil videre har kun handlet om den menneskelige krop (altså fysiologi), hvilket jeg ikke kan fordrage. 

Jeg lavede sidste år en opgave i SRO omkring udregning af dyrs popularitet, som virkede utroligt spændende. Derfor tænkte jeg på noget hen af det. Natur, dyr, insekter er altid spændende.

Jeg fandt dog også et emne vedrørende naturens symmetri, i forskellige plantearter, men før at jeg bare ville springe ud i det kunne det være meget rart at vide om i har en super idé til et emne indenfor den kaliber :)

Her er nogle ideér, så i ved nogenlunde hvad jeg snakker om :D

Celle/bakterie - udvikling, Natursymmetri, Epidemier/Pandemier og jeg kunne forestille mig et emne vedrørende neurologi i biologi og derved kunne man måske blande matematik ind i det?

glæder mig til at høre hvad i har på hjertet! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2010 af JKaram (Slettet)

Prøv at undersøge begrebet fraktaler eller endnu bedre (på engelsk) fractals. Der er i hvert fald mega spændende stof der er skrevet en del bøger om. Det er forholdsvist nyt matematik - der også er svært. Ved dog ikke om der er nok biologi i det.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2010 af DennisDeH (Slettet)

Det jeg umiddelbart kommer til at tænke er samspillet mellem rov- og byttedyr (to populationer i konkurrence eller Lotka-Volterra-modellen hedder det formelt), der kan beskrives gennem et par koblede differentialligninger. Her ville det være ideelt at skrive om hvordan den optimale sammensætning af rov- og byttedyr er ude i naturen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lotka%E2%80%93Volterra_equation

http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Matematik_og_statistik/Analyse,_vektor-_og_matrixregning_og_funktionsteori/Lotka-Volterra-ligninger

Derudover kan man også skrive om den logistiske differentialligning, og koble denne sammen med fiskerikvoter. På den måde kommer din opgave til at handle om at beregning af fiskerikvotoer (hvor meget fiskerne må fiske), således at det økonomiske udbytte bliver maksimalt, samtidigt med at bestanden af fisk holdes på et stabilt steady-state.

SDU i Odense har nogle fantastiske forelæsningsnoter omkring emnet (differentialligningsmodeller) skrevet af Bjarne Toft, og dem burde du nok kunne skaffe :).


Skriv et svar til: SRP - Tiden nærmer sig (Biologi, Matematik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.