Kemi

Afstemme redoxreaktion

01. september 2010 af NYK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal afstemme redoxreaktionen:
H2SO3  +  Cr2O7^(2-)  →  SO4^(2-)  +  Cr^(3+)

Jeg har fundet ud af at svovl er oxideret med 2 og Chrom er reduceret med 3.


Er der en anden der kan hjælpe med resten?

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2010 af mathon

 hvorfor

                                          
                                        3H2SO3   +   Cr2O72-   →    3SO42-  +   2Cr3+             afstem nu ladning


Svar #2
01. september 2010 af NYK (Slettet)

3H2SO^3 + Cr2O7^2- → 3SO4^2- + 2Cr^3+ + 3H2O

sådan ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. september 2010 af mathon

nej

                                          
                                        3H2SO3   +   Cr2O72-  +  2H+ →    3SO42-  +   2Cr3+             afstem nu hydrogen


Svar #4
01. september 2010 af NYK (Slettet)

Nåår. Sorry det er bare lang tid siden.

Vi har 2- med 2H+ i højre side, som giver 0. Vi har 3*2- med 2*3+ i venstre side, som også giver 0.

3H2SO^3 + Cr2O7^2- + 2H+ → 3SO4^2- + 2Cr^3+ + 4H2O


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. september 2010 af mathon

kontoller oxygen


Svar #6
01. september 2010 af NYK (Slettet)

På højre side er der ((3*3 + 7) = 13 oxygen.

På venstre side er der (3*4 + 1) = 13 oxygen.

TAAAK skal du have :) Mega tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2010 af mathon

#6

På højre side er der ((3*4 + 4) = 16 oxygen.

På venstre side er der (3*3 + 7) = 16 oxygen.


Svar #8
01. september 2010 af NYK (Slettet)

Ups, sorry.

Det er bare lang tid siden mht. kemi :) Jeg er gået mere op i biologi.

3H2SO3 + Cr2O7^2- + 2H+ → 3SO4^2- + 2Cr^3+ + 4H2O

1. Jeg havde skrevet opløftet i 3. under 3H2SO3, og troede det var en ladning.

2. Jeg havde glemt at 4 tallet under vand, også tæller for oxygen.

Jeg har bare ikke sovet så meget i dag.. Derfor kan jeg se hvor mange fejl jeg har lavet. Jeg kan også se at jeg har byttet på venstre og højre side.

Men tak skal du have. Det var en stor hjælp.


Skriv et svar til: Afstemme redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.