Matematik

Isolering af en ubekendt

02. september 2010 af Redbeast (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg håber at der sidder en og keder sig som kan hjælpe mig med at forstå hvordan min lommeregner når frem til dette resultat.....

Hvis jeg beder lommeregner om at isolere dette så giver den mig at t1 er lig med 48, men hvordan når den frem til dette, jeg tænker på hvordan den flytter rundt med tallene.

84-1,75*t1/120*t1 = 0

Jeg takker på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2010 af kimor (Slettet)

Skal der stå:

(84-(1,75*t1))/(120*t1) = 0     ?


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Prøv at skrive udtrykket korrekt. Brug parenteser til at udtrykke, hvor der divideres, og hvor der ganges.

Du mener formodentlig

(84-1,75·t1)/(120t1) = 0 , som forlænges til

84 - 1,75t1 = 0 , eller

t1 = 84/1,75 = 48


Svar #3
02. september 2010 af Redbeast (Slettet)

Jah jeg beklager manglende viden og at jeg har fået skrevet udtrykket forkert op, men du har helt ret i din antagelse af hvordan ligningen ser ud, men hvad er det du gør når du skriver at den forlænges til fordi det er netop det punkt jeg ikke kan se mig ud af.

På forhånd mange tak


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man ganger på hver side af lighedstegnet med 120t1 .


Svar #5
02. september 2010 af Redbeast (Slettet)

Det er jo det man gør, det var fantastisk jeg takker mange gange også tro jeg lige jeg tager en ekstra kop kaffe så jeg forhåbentlige selv kan se mig ud af den næste ligning.........


Skriv et svar til: Isolering af en ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.