Matematik

definitionsmængde

03. september 2010 af missunknow (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvordan finder man definitionsmængden af f(x) = ln(2x+1) - (1/3)x ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2010 af mathon

                         2x + 1 > 0     da Dm(ln) = R+


Svar #2
03. september 2010 af missunknow (Slettet)

Men hvordan bestemmer jeg det ?



Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2010 af mathon

...løs uligheden


Svar #4
03. september 2010 af missunknow (Slettet)

jeg får dt til -0,5 :/ men det kan ikke være rigtigt!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2010 af mathon

        2x + 1 > 0

        2x > -1

        x > -(1/2)

        Dm(f) = ]-(1/2);∝]


Skriv et svar til: definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.