Dansk

raportage

29. marts 2005 af panda (Slettet)
hello..

jeg er lige kommet hjem fra studietur i dublin og min kære dansklærer har bedt os om at aflevere en raportage om turen. Jeg kunne virkelig godt bruge lidt hjælp til at finde ud af, hvordan man griber det an, da det ikke gik så godt sidste gang jeg skrev i denne stil.

mvh panda

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2005 af Peden (Slettet)

En god ide er at afvige fra den traditionelle slaviske gennemgang af SAMTLIGE handlinger alle dage. Tag i stedet og skriv noget om en af oplevelserne derfra, det kan nemt gøres journalistisk/ humoristisk uden at det mister sin værdi ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

1. reportage

en skildring af en aktuel begivenhed

eller

2. rapport?

en ofte længere redegørelse for fx en undersøgelse el. et handlingsforløb. Beskriver og gengiver fakta, men kan også indeholde kommentarer, diskussion og en eventuel vurdering af de indsamlede fakta.

(POLITIKENS NUDANSK LEKSIKON)

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2005 af mackie (Slettet)

Jeg er enig med Peden i at det nok ville gøre stilen mere interessant, hvis du ikke bare skriver ALT hvad der skete :) Og ideen om at fokuserer på en eller to mere spændende begivenheder kan jeg godt lide. Alternativt kunne man enten kombinerer dette eller istedet fokuserer på de mere følelsesmæssige aspekter. Noget med hvad du har fået ud af turen, måske har nogle oplevelser påvirket dit syn på noget osv osv ... eller måske fik du en kæreste ;) hehe, mulighederne er mange.

Skriv et svar til: raportage

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.