Matematik

Geometri

07. september 2010 af Tyrael (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et spørgsmål, der lyder:

I en trekant ABC er vinkel C ret.
Endvidere er siden b = 3, og vinkelhalveringslinjen vA = 4

a) Tegn en model af situationen, og bestem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC.

Det markerede er der, hvor jeg går helt i stå.
Hvad skal jeg gøre for at kunne bestemme vinklerne og siderne?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Isomorphician

Brug de trigonometriske definitioner for retvinklede trekanter.


Svar #2
07. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Som skal anvendes hvordan?
Jeg er helt blank.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af Isomorphician

cos(A) = 3/4 <=>

A = ....


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.