Matematik

punktmængde

07. september 2010 af vousaime (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en opgave, der lyder: Hvilken punktmængde beskriver følgende ligninger:

a) x^2+2x+y^2-4y=4

b) x^2+2x-4y=4

c) x^2+2x+y^2-4y+8=0

I behøver ikke at regne det ud, men kan nogen af jer give en forklaring for, hvordan jeg skal løse det? Jeg har prøvet alt mulig andet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af NejTilSvampe

 a) er vel en cirkel.

b) er et andengradspolynomie.

c) er garenteret også en cirkel. 

hjalp det ? :S


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2010 af Isomorphician

Omskriv venstresiderne til formen for en ligning du kender. Det kunne være cirklens ligning, ellipsens ligning, parablens ligning osv


Svar #3
07. september 2010 af vousaime (Slettet)

 Det er det, som jeg ikke rigtig kan finde ud af... hvordan skal jeg omskrive det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2010 af Isomorphician

x2 + 2x + y2 - 4y = 4

Genopfrisk dine kvadratsætninger og omskriv:

(x + 1)2 + (y - 2)2 = 4 + 1 + 4 <=>

(x + 1)2 + (y - 2)2 = 32


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2010 af Brooklynn (Slettet)

 Mange tak skal du have!


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2010 af Brooklynn (Slettet)

 Havde lige selv lidt svært med et lignende stykke.


Skriv et svar til: punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.