Matematik

nulreglen

07. september 2010 af Clause (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej .. er der nogle, som kan hjælpe mig med at løse denne ligning: (x-1)(x^2-4)=0.. ved i hvert fald, at jeg skal bruge nulreglen.. mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af NejTilSvampe

 nul regelen siger at hvis et produkt er 0 er en af faktorerne 0.

dvs.

(x-1)(x^2-4) = 0  medfører at 

(x-1) = 0   eller  (x^2-4) = 0

så hvis vi løser den først:

x-1 = 0 => x = 1

og den anden

x^2 -4 = 0 => x = 2

så løsningerne til den ligning er x = 1 v x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2010 af Isomorphician

Nulreglen siger at hvis a*b = 0, så er mindst én af faktorerne a eller b lig nul.

Du skal derfor løse:

x - 1 = 0  v  x2 - 4 = 0


Svar #3
07. september 2010 af Clause (Slettet)

Tusind tak skal i have begge to! :)


Svar #4
07. september 2010 af Clause (Slettet)

<p>Tusind tak skal i have begge to! :)</p>


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.