Matematik

Differentialkvotient???

07. september 2010 af Recelex (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med en opgave og kan bare ikke finde ud af, hvordan man løser den.

Man har en givet funktion: f(x) = kvadratroden af x^4 med kubikrod 3 - 2x + 4

a) bestem f´(x): ???

Jeg kan godt finde ud af 2x-4 men kubikroden driller mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Isomorphician

3√(x4) = (x4)1/3 = x4/3

"kvadratroden af x^4 med kubikrod 3".... --> kubikroden (tredje rod) af x i fjerde


Svar #2
07. september 2010 af Recelex (Slettet)

okay tak, men skal vi ikke differencere mere ved for eksempel at tage enten 4 eller 3 ned foran x og minus eksponenten med 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af Isomorphician

f(x) = x4/3

=>

f'(x) = (4/3)x1/3


Skriv et svar til: Differentialkvotient???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.