Matematik

Hjælp til ligning tak, Det haster!

07. september 2010 af Mary2002 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle sammen.

jeg er igang med en ligning som jeg ik helt forstår, det er 4 måneder siden at jeg har haft ligninger, så jeg har glemt, jae næsten meget af det, og det lyder dumt:( det er en nem ligning, men jeg har glemt hvordan så, er der nogen der vil hjælpe el forklare mig hvordan man løser denne??

2x+9=30-x

og

x3+2=345 , Den her kan jeg så slet ikke finde ud af :(

er det ikke sådan man løser den første?

2x+9=30-x

2x+9-9=30-9-x

2x=21-x

2x-x=21-x+x ??

x=21 ?? hvordan gør man så, eller er det helt forkert? hjælp er helt lost!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2010 af Shtine (Slettet)

Heej. (:

Her er din fejl:

2x-x=21-x+x 
^^Du lægger x til på højre side, men trækker det fra på venstre.. Man skal ALTID  gøre det samme på begge sider.. (: Bare gør ligesom du gjorde med 9. :b

Du har løst ligningen når du har fundet en x-værdi, dvs. når der står x= et eller andet. (:

Håber det hjalp.

- Stine.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2010 af Bankier (Slettet)

2x + 9 = 30 - x

2x+x = 30 - 9

3x = 21

x = 21 / 3 = 7

For at kontollere indsættes x = 7 i ligningen

2*7+9 = 30 - 7

14+9 = 23

23 = 23  , hvilket er sandt , så x = 7 er løsningen til denne 1.gradsligning 


Svar #3
07. september 2010 af Mary2002 (Slettet)

#1 Hej og tak:)  tror at jeg har det, er det ikke sådan:

2x+x=21-x+x

3x=21

3x:3= 21:3

X= 7

er det sådan?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. september 2010 af Shtine (Slettet)

Præcis! :D


Svar #5
07. september 2010 af Mary2002 (Slettet)

#2 jeg fandt ud af min fejl, men ellers tak for hjælpen, det sødt. Jeg ved hvordan, men havde så lige lidt glemt det og var forvirret. :)


Svar #6
07. september 2010 af Mary2002 (Slettet)

#4 Tusind tak for hjælpen! <33


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. september 2010 af Shtine (Slettet)

Så lidt da! (:


Svar #8
07. september 2010 af Mary2002 (Slettet)

Hvad så med den anden ligning? x3+2=345

x3+2=345

x3+2-2=345-2

x3=343???

det der X3 forvirrer mig, hvordan løser man den ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2010 af Shtine (Slettet)

Så skal du tage den 3.rod af 343..

Jeg ved ikke hvor god en lommeregner du har, men det er et tegn ligesom kvadratroden - bare med 3 i stedet for to.. Hvis du forstår? XD


Svar #10
07. september 2010 af Mary2002 (Slettet)

tak igen :) Kvadratroden er det ikke den her tegn? √

og jeg har lommeregner TI-30XB Multiview Texas Instruments

Anyway det er færdigheds regning og man må ikke bruge lommeregner ;)


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. september 2010 af Shtine (Slettet)

Hmm.. Så skal du bare finde det tal der opløftet i 3. giver 343.. Haha.. (: Jeg plejede at gange nogle tal sammen sådan lidt løst, og så komme tættere og tættrere på.. Men der er sikkert en smartere måde.. :D


Svar #12
07. september 2010 af Mary2002 (Slettet)

uff jeg er noget forvirret nu er det 114??


Brugbart svar (1)

Svar #13
07. september 2010 af Shtine (Slettet)

Haha. Du skal finde et tal der ganget med sig selv 3 gange bliver 343.. Fx. 5*5*5 = 125, 6*6*6=216, osv.. :b


Svar #14
07. september 2010 af Mary2002 (Slettet)

Nej UPS er det ikke 7 ??


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. september 2010 af Shtine (Slettet)

Hehe. Jo. (:


Svar #16
07. september 2010 af Mary2002 (Slettet)

Når oka Taak :)


Brugbart svar (1)

Svar #17
07. september 2010 af Bankier (Slettet)

3 rod af 343   er  7

7^3 = 343

Du kan sætte

x = 3 rod ( 343 )

dette resultat skal du skrive hvis du ikke kan finde frem til 7, for at vise forståelse for potenser. 


Svar #18
07. september 2010 af Mary2002 (Slettet)

#17 jeg har fundet ud af det, ellers tak:)


Svar #19
07. september 2010 af Mary2002 (Slettet)

nogen der vil hjælpe mig med opgaven om Sandsynlighed i det her forum?

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=884329

plzz det er sidste opgave og det haster og jeg forstår intet om sandsynlighed. :S 


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. oktober 2010 af Inferline (Slettet)

du skulle ikke tilfældigvis sidde med færdighedsregning, perspektivtegning og emnetræning for 9-10 klasse sådan et hvidt hæfte vel? :-D


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.