Fysik

rydbergformlen? hjælp, tak

07. september 2010 af annemettekjær (Slettet) - Niveau: B-niveau

 jeg skal benytte Rydbergformlen til at beregne bølgelængden for overgangene 3 ->1  OG 5 -> 3.

hvordan gør jeg det? ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af kieslich (Slettet)

1/λ = R*(1/n2 - 1/m2 )   R = Rydbergkonstanten  m = skal hvor elektronen starter   n= hvor den slutter.

1/λ = 1.097*107 /m *(1/12 - 1/32 )      udregn og find λ.


Skriv et svar til: rydbergformlen? hjælp, tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.