Kemi

Aktuel koncentration

08. september 2010 af Kllinky (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan finder man den aktuelle koncentration for CH3COOH hvis man ved den formelle koncentration er 0,01 M??

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af PoKulaKi (Slettet)

 Brug at Ks = [H+][CH3COO]/[CH3COOH], Ks også kendt som Ka får du fra pKa

Det er rimeligt at antage at [CH3COO- ] = [H+] da man kan se bort fra vands autoprotolyse.

c =  [CH3COO- ] + [CH3COOH], hvor c er den formelle koncentration, så har du hvad du skal bruge for at udregne den aktuelle koncentration


Skriv et svar til: Aktuel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.