Matematik

introduktion til vektorregning

08. september 2010 af bemil (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En vektor a(med pil over) er givet a(med pil over) = (-4 over -3)

Bestem e(med pil over) efterfulgt af et sænket a(med pil over)

Håber I forstår opgaven.

Min matematikbog er heldigvis dygtig nok til at benytte e med sænket a. Den er uheldigvis bare ikke dygtig nok til at beskrive hvad det er. Nogen, der kan forklare hvad det betyder? (resultatet er ikke nok. Det har jeg i min facitliste)

Håber på hjælp. Mvh Emil


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

I dette forum kan du skrive med fed skrift og bruge hævet og sænket skrift . Du har vektoren

a = (-4 ; -3)

og skal bestemme ea .

Uden at kende din bog eller denne notation, vil jeg gætte, at du skal finde en vektor af længde 1 (en enhedsvektor), der er parallel med vektoren a , altså vil jeg tro, at

ea = a/|a|


Svar #2
08. september 2010 af bemil (Slettet)

 lad mig se om jeg forstår dig ret:

ea(med en pil over hver) betyder en enhedsvektor(derfor e) der har retningen a, i dette tilfælde -4 hen ad x-aksen og 3 opad y aksen. Men længden på a bruges kun til at beskrive retningen, da vektoren er netop én enhed lang.

Er det korrekt forstået?

altså er udregningerne:

1 = kvrod(x2+(3x/4)2), hvor x er x-værdien i resultatet?

Er der i så fald en lettere måde at regne den ud på?

(tak for hjælpen) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Formlen, du skal bruge, står i #1 :

ea = a/|a| .

Beregn |a|, længden af a, og divider a med |a| . Man ganger (dividerer) en vektor med et tal, ved at gange (dividere) hver af komponenterne i vektoren med tallet. Da komponenterne i a er pythagoræiske tal, er længden også et nemt tal.


Svar #4
08. september 2010 af bemil (Slettet)

Jeg siger mange tak for hjælpen 


Skriv et svar til: introduktion til vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.