Matematik

Honningglas

09. september 2010 af M0995 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har fået spørgsmålet:

Glasset er formet som en cylinder, radius er på 3,5 cm., og højden er på 9 cm.

Honnings massefylde er 1,35g/cm3

Undersøg, om glasset kan indeholde 450 g honning?

Håber jeg kan få lidt hjælp. (;


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find først glassets rumfang og bestem så massen af den mængde honning, der kan være i glasset. Brug formlen for rumfanget af en cylinder.


Svar #2
09. september 2010 af M0995 (Slettet)

Tak for hjælpen! Men kan du forklare det ved brug af de tal jeg har skrevet? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Find først arealet G af cylinderens cirkulære grundflade

G = π·r2 , hvor r er cirklens radius

Dernæst findes cylinderens rumfang ved

V = G·h , hvor h er cylinderens højde.

Massen af den mængde honning, der kan rummes i cylinderen er da

m = V·ρ , hvor ρ er honnings massefylde.

Indsætter vi de forskellige udtryk, får vi

m = π·r2·h·ρ .

Her er r = 3,5cm , h = 9cm, og ρ = 1,35g/cm3 , så m = 467,6g . Nu kan du selv besvare, om der er plads til 450 g honning i glasset.


Svar #4
09. september 2010 af M0995 (Slettet)

Og hvad står p for?


Svar #5
09. september 2010 af M0995 (Slettet)

Men tusinde tak for hjælpen! Det fik mig til at forstå opgaven og svaret! (-;


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- ρ er det græske bogstav rho (for lyden r), der ofte bruges for massefylde. Du kan kalde det d (for densitet), hvis du er mere fortrolig ved det bogstav. Fremgangsmåden er den samme, uanset hvad man kalder størrelserne.


Skriv et svar til: Honningglas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.