Matematik

Hjælp til pi ;)

14. september 2010 af Marianne271 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hejsa ;)

Jeg er lidt dårlig til det med pi....

jeg ville gerne lære hvordan man regner en cirkels omkreds??

Fx. hvis cirklen har en diameter på 30 cm.

hvordan finder man så omkredsen af cirklen?

Taak på forhånd ;)


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 hej. 

Diameter * pi = omkr.

du kan også sige:

2 * pi * radius = omkr.

radius er halvdelen af diameteren.


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. september 2010 af mette48 (Slettet)

cirklens omkreds er d*3,14

30*3,14 cm =94,2 cm

Hvis du har en lommeregner med en π-tast kan du bruge den til at få et resultat med flere decimaler.

omkreds=30*π


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. september 2010 af 1lillemus (Slettet)

Tallet pi er defineret ved at være forholdet mellem diameter og omkreds i en cirkel.

Altså omkredsen er ALTID pi gange større end diameteren.

O = d * pi

hvor O er omkreds, d diameter og pi er pi. :)


Svar #4
14. september 2010 af Marianne271 (Slettet)

Taak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: Hjælp til pi ;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.