Fysik

mindste længde af et rør

23. november 2010 af slayergirl39 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med følgende opgave:

En xylofon er et musikinstrument, hvor lyden fra nogle træstave forstærkes af halvåbne
resonansrør der er anbragt under stavene.
Bestem den mindste længde et rør kan have, for at xylofonens dybeste frekvens på 349 Hz bliver forstærket

jeg har overvejet at bruge formlerne: v=f*lambda

hvor v er lydens fart 343 m/s ved 20grader celcius. og f = 349 Hz

v/f = lambda -> (343m/s)/349Hz = 0,982808

men jeg synes at der ser lidt mærkeligt ud.. :(

Håber i kan hjælpe


Svar #1
23. november 2010 af slayergirl39 (Slettet)

Altså jeg regnede lidt videre på det og kom frem til at den mindste længde af røret er 0,2457 m

det fik jeg ved at sige 0,982808m/4 = 0,2457 m


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2010 af Rolfee1337 (Slettet)

Øh går du i min klasse? 2.x på Nørresundby Gymnasium? For jeg sidder med nøjagtig samme opgave x)

Indtil videre har jeg gjort det samme som dig... Har også selv problemer x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2011 af Heliza (Slettet)

 Hvor er det fedt! xD

Ved godt, det er lidt sent, men jeg sidder lige nu med samme opgave og er kommet frem til samme resultat!

mindste længde = 0,2457 m^^

Hyg jer!


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

#1

Nogle der kan fortælle mig, hvorfor der bliver divideret med 4


Skriv et svar til: mindste længde af et rør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.