Matematik

Løsning vha. formel

25. november 2010 af Mette12 (Slettet)

Hej

Hvordan beregner jeg, når jeg har sat ind i total refleksion formlen:

Formlen: (sin(900)/sin(i2g)) = (n2/n1)

Mine tal sat ind:

(sin(900)/sin(i2g)) = (1,2/1,8)
 

Når jeg prøver at gøre det på lommeregner kan den ikke ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Har du stiller din maskine til radianer - ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. november 2010 af peter lind

Det er fordi sin(ig) bliver større end 0. Har du byttet om på brydningsindeksene?


Svar #3
25. november 2010 af Mette12 (Slettet)

#1 Det kan jeg ikke finde ud af :(

#2 brydningsindeksene er sat rigtig. Da n = 1,8 og n' = 1,2

Jeg har prøvet at følge nedstående links beskrivelse af hvordan man gør. (Afsnittet med refleksionsloven)

http://iis-old.nakskov-gym.dk/fysik/la/optik_sound_webmappe/optik_3.htm


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. november 2010 af peter lind

Nu har din henvisning kun om brydning mellem vand og luft. Her har vand det største index og den skal stå i tælleren på højre side.


Skriv et svar til: Løsning vha. formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.