Matematik

Model

01. december 2010 af jalh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kære Alle,

I det følgende betragtes en model for en bestemt type af bevoksninger af ensartede planter. I modellen betegner w (målt i g) vægten af tørstoffer i den del af en plante, der er over jorden, d betegner antallet af planter pr. m2 i den bevoksning, som planten tilhører, og h (målt i cm) betegner højden af planten. I modellen gælder

w = 9670*d-1,49            og           h = 970*d-0,443

a, Bestem w, når d = 4.
b, Benyt modellen til at bestemme vægten af tørstoffet i en plante, der er 100 cm høj.

Skal man i "a," bare sætte 4 ind på d's plads og så regne det ud?

Jeg kan ikke forstå, hvad man skal i b.

MVH

Julius


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2010 af Matkaj

a) ja

b) du ved h =100cm find heraf d og indsæt i udtrykket for w


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2010 af PeterValberg

 a) indsæt oplysningen og regn, - nemlig...

b) brug h = .... ligningen til at bestemme d, når planten er 100 cm høj og brug derefter ligningen w = .... til at bestemme vægten af tørstoffet

eller sammenskriv ligningerne (de har jo d tilfælles) og beregn det ønskede XD

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (3)

Svar #3
01. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, i a) skal man beregne w(d=4) .

I b) skal man først bestemme d, der giver h = 100cm, og dernæst indsætte dette d i udtrykket for w.


Svar #4
01. december 2010 af jalh (Slettet)

 Så når man har regnet h-ligningen indsættes dette resultat bare i d'et i w-ligningen?

I er så fald nogle skattebasser ;)


Svar #5
01. december 2010 af jalh (Slettet)

 Eller skal man "solve" d i h-ligningen for så at indsætte dette d i w-ligningen?


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. april 2011 af Choc (Slettet)

Hej med jer :D

  Hvordan kommer udregningen så til at se ud? altså i spørgsmål b :)     Kærlig Hilsen    Z :)

Brugbart svar (2)

Svar #7
18. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man løser ligningen h(d0) = 100 , og beregner så w(d0) for det fundne d0 .


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. april 2011 af Choc (Slettet)

 Mange tak!  :D 


Brugbart svar (1)

Svar #9
18. april 2011 af Choc (Slettet)

 hov vent, jeg tror ikke helt jeg forstod det :(

Hvordan kommer udregningen så til at se ud, altså med tal? 


Brugbart svar (3)

Svar #10
18. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Benyt tallene i #0

Løs ligningen 100 = 970·d0-0,443 ⇒ d00,443 = 970/100 ⇒ d0 = (970/100)1/0,443 og

w = 9670·d0-1,49 = 9670·(970/100)-1,49/0,443


Brugbart svar (1)

Svar #11
18. april 2011 af Choc (Slettet)

 #10

Jeg kan godt se at 0,443 rykkes over på den anden side, hvordan kan det være at der kommer til at stå 1/0,433 ? :)


Brugbart svar (2)

Svar #12
18. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det følger jo af potensregnereglerne, idet     d0a = b ⇒ d0 = b1/a


Brugbart svar (1)

Svar #13
18. april 2011 af Choc (Slettet)

 Når ja :) det passer skam også. Tak :)


Skriv et svar til: Model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.