Matematik

Stresset, hjææælp

01. februar 2011 af JosefineLuunde (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lige nu sidder jeg fast ved den her opgave i min aflevering og kan ikke tænke mig til svaret, er der nogen der vil være så rar at hjælpe mig?

Den lykkelige ejer af et poolbord beslutter at leje bordet ud på timebasis, for at finansiere et nyt klæde. Et klæde inkl. Udskiftning koster 2700 kr, og det skal skiftes efter der er spillet 150 timer på det.
Hvad skal det koste at leje bordet i 1 time, hvis ejeren skal have dækket sine udgifter?

Han beslutter at sætte timeprisen til 25 kr. Opskriv en sammenhæng mellem hans oversud og antallet af udlejningstimer, når det antages at han køber et nyt klæde umiddelbart inden han begynder at leje ud.

Han beslutter nu, at han ikke vil skifte klædet før han har tjent både det første klæde ind og samtidig har penge nok til at købe et nyt.

Hvor mange timer skal bordet udlejes inden klædet atter skiftes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af Ezmacros (Slettet)

a) Hvis han skal have dækket sine udgifter skal det koste:       2700 kr / 150 timer = 18 kr / time

b) sammenhæng mellem overskud og udlejningstimer: 25 kr / time * 150 timer = 3750 kr dvs. at hans overskud er på 3750 - 2700 = 1050 kr. 

c) hvis han skal tjene 2 * klædeskiftning ind: 2700 kr * 2 = 5400 kr. dvs. 5400 kr / 25 kr / time = 216 timer.


Skriv et svar til: Stresset, hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.