Matematik
Bestemt integrale af sammensat funktion
Hvordan findes det bestemte integrale af en sammensat funktion?
Svar #1
14. februar 2011 af Duffy
Lad os se hvad det er for en funktion ! (Du skal nok have fat i noget substitutions-værk)
Svar #2
14. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
Ved først at bestemme en stamfunktion til integranden og så indsætte grænserne. Det er lettere at give et konkret svar, hvis vi kan se funktionen. Man kan muligvis komme igennem med en godt valgt substitution.
Svar #3
14. februar 2011 af kiskiss (Slettet)
∫1e(3^lnx)/x)
Det er også det, jeg har tænkt, men jeg kan ikke komme videre end at finde den indre funktion og derefter differenciere den?
Svar #4
14. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
#3
Sæt t = ln(x) , dt = (1/x) dx , så skulle integralet køre. Benyt, at 3t = et·ln(3)
Svar #6
14. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
#5
Således er ax defineret: ax = (eln(a))x = eln(a)·x
Svar #7
14. februar 2011 af kiskiss (Slettet)
Okay. Det er jo meget rart at vide (:
Tak for hjælpen.
Skriv et svar til: Bestemt integrale af sammensat funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
