Fysik

HVAD GØR JEG GALT

22. februar 2011 af aaaa202 (Slettet)

 Okay, nu har jeg siddet og stirret mig blind på den her opgave, så jeg har brug for nogle friske øjne på den. Den handler om en linedanser, og man skal finde trækket i snoren. Det har jeg gjort ved at projicere tyngdekraften ned langs snoren. Alt dette er vist i den uploade opgave, men mit resultat er forkert. Alle andre får sin(v) gange et eller andet. Hvad i alverden gør jeg galt? 

Vedhæftet fil: linedanser.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2011 af peter lind

Du gør ikke noget galt. cos(90º-18º) = sin(18º)


Svar #2
22. februar 2011 af aaaa202 (Slettet)

Jamen jeg gør alligevel et eller andet galt for jeg får:
Ftræk = cos(72) * Ft = cos(72) * 9,82N/kg * 60kg = 182N
Det er sikkert en eller anden småfejl, men det driver mig til vanvid. Du kan se opgaven på 5 sekunder her: 
http://www.youtube.com/watch?v=gG21RnqUSt4


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2011 af peter lind

Det er snoretrækkets lodrette komponent, der skal modvirke tyngdekraften så Ftræk*cos(72º) = Ft


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2011 af janko (Slettet)

se her


Svar #5
23. februar 2011 af aaaa202 (Slettet)

 Jeg kan godt se, at det er rigtigt. Problemet er bare, at det andet lige så godt kunne være rigtigt for mig, og det er jo egentlig værre end at have lavet det forkert. HVORFOR KAN MAN IKKE BARE PROJICERE TYNGDEKRAFTEN NED LANGS LINEN SOM JEG HAR GJORT PÅ TEGNINGEN?


Skriv et svar til: HVAD GØR JEG GALT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.