Matematik

Hurtig - om sinus og cosinus

25. februar 2011 af Klogere (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej alle!

Jeg har et hurtigt spørgsmål. Jeg har læst i en matematikbog, at 2*cos(a)*sinus(a) = sinus(2*a). Eftersom det står i bogen, må det nok være sandt, men er der nogen, der kan hjælpe mig med forståelsen af dette udsagn? Er der nogen, der lige vil bruge 2 min. på at forklare det lidt grundigere? 

Det vil være herligt, hvis I kan hjælpe mig!

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2011 af mathon

   brug additionsformlen
                                 sin(u+v) = sin(u)·cos(v) + cos(u)·sin(v)

                                 sin(2a) = sin(a+a) = sin(a)·cos(a) + cos(a)·sin(a) = sin(a)·cos(a) + sin(a)·cos(a) =

                                                                                                       2·sin(a)·cos(a)


Svar #2
25. februar 2011 af Klogere (Slettet)

 Men burde resultatet så ikke være: 2*sin(a)+2*cos(a), da vi også har cosinus 2 gange?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2011 af mathon

     nej
                2·sin(a) + 2·cos(a) = 2(sin(a) + cos(a))


Svar #4
25. februar 2011 af Klogere (Slettet)

Men 2(sin(a) + cos(a)) giver da ikke 2·sin(a)·cos(a), men derimod 2*sin(a)+2*cos(a) (tilbage igen), ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. februar 2011 af mathon

og det skal give
                            2·sin(a)·cos(a)
 

hvorfor
             resultatet ikke kan være
                                                          2·sin(a) + 2·cos(a)
 


Svar #6
25. februar 2011 af Klogere (Slettet)

Men 2·sin(a)·cos(a) er jo ikke det samme som 2·sin(a) + 2·cos(a). Hvordan går vi fra "2·sin(a) + 2·cos(a)" til "2·sin(a)·cos(a)"??


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. februar 2011 af mathon

det kommer overhovedet ikke på tale!

genlæs #1


Skriv et svar til: Hurtig - om sinus og cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.