Studievalg og videregående studie

Motiveret ansøgning. HJÆLP

01. marts 2011 af BTHHX (Slettet)

Hej alle i kloge mennesker. :) Jeg ville høre om der evt. er en som gider læse en af mine motiveret ansøgninger igennem og komme med noget respons på den. Det ville være fantantisk, synes altid folk her inde er gode til at komme med gode kommentar. Den er ikke helt færdig, mengler lidt gennem læsning:)

På forhånd tak for hjælpen. Her er den:

Jeg har valgt at søge ind på uddannelsen Journalistik, fordi jeg har et brændende ønske om at få en uddannelse indenfor et fag som jeg finder yderst interessant, og som jeg synes er i konstant udvikling og stiller ekstrem store krav til det enkelte menneske.

Jeg er en meget målrettet person som godt kan lide at skabe gode resultater. jeg er bevidst om at studiet er hårdt og meget krævende, men jeg er overbevist om at jeg har hvad der skal til for at gennemføre studiet. Jeg har først og fremmest interessen for at lære faget helt fra bunden af og tilegne mig så meget viden og erfaring som muligt. Jeg synes selv jeg er god til at disponere over min tid og jeg arbejder godt under pres, hvilket jeg ikke ser som nogen dårlig ting i denne forbindelse.

Jeg kan godt lide at tilegne mig viden og jeg har en naturlig lyst til at lære nye mennesker at kende og høre deres historier. Jeg har altid interesseret mig for mennesker, kultur, politik. EU, sprog, miljø osv. Hvilket jeg mener, er yderst vigtigt hvis man ønsker at blive en god journalist, man skal være nysgerrig og man skal ikke være bange for at gribe fat på nogle emner som kan være tabu og som kan irritere andre mennesker. Det er ikke noget problem for mig, da jeg er god til at gå lige til stregen og få folk op af deres stole. jeg har altid interesseret mig for mennesker og på de ting som påvirker os i dagligdagene, og her mener jeg at historie, medie, film og tv spiller en stor rolle for os mennesker og for vores personlige udvikling. Jeg mener det er noget som kan gå ind og ramme folk og gøre en forskel, hvilket jeg synes er helt utroligt. Jeg kan lide at følge med i hvad der sker både nationalt og international, og jeg finder det spændende at se samarbejdet mellem Danmark og resten af verden og sammenspildet mellem land, befolkning og deres historiske baggrund.

Jeg har desværre ikke de store erfaringer inden for faget, men det har altid fanget min interesse, i skole hørte fag som samfundsfag, historie, samtidshistorie og danske i toppen og jeg har altid godt kunne lide at formere og fortælle historier til folk.

Jeg er interesseret i at finde ud af hvad der gør nogle historien interessante og unikke og gør at lige præcis disse historier fanger hvor andre falder til grund. Hvad er specielt ved de fangende historier, hvad kan de som andre historier ikke kan og hvorfor kan de forandre folks synspunkter og holdninger, hvorfor kan den samme historie som er fortalt på forskellige medier være så forskellige fra hinanden, når det er samme historie, dette ville være yderst spændende at finde ud af.

Mit mål med at tage denne bacheloruddannelsen er at jeg bagefter har mulighed for at tage den 2-årige kandidatuddannelse, så jeg kan få det hele med, og lærer at hvad der er at lærer indenfor faget og træne så meget som muligt, så jeg kan blive en fremragende journalist.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2011 af OveHesel (Slettet)

 Hej, 

Du kunne starte med at sætte dine kommaer korrekt - det er trods alt journalistisk, du søger ind på. 

Fx skriver du: Jeg er en meget målrettet person som godt kan lide at skabe gode resultater. jeg er bevidst om at studiet er hårdt og meget krævende, men jeg er overbevist om at jeg har hvad der skal til for at gennemføre studiet.

Uden at gøre mig til kommaekspert vil jeg mene, at det skal se ud som følger: Jeg er en meget målrettet person, som godt kan lide at skabe gode resultater. Jeg er bevidst om, at studiet er hårdt og meget krævende, men jeg er overbevist om, at jeg har, hvad der skal til for at gennemføre studiet. 

For mig at se er din ansøgning meget faktuel. Prøv i stedet at skriv noget der fanger. Se på din indledning - den er lidt tør: Jeg har valgt at søge ind på uddannelsen Journalistik. Start i stedet med en historie eller et eller andet. Pointen er jo, at DU skal skille dig ud fra mængden, og den, der læser din ansøgning, vil meget hurtigt danne sig et billede af, om du er inde eller ude, og netop derfor er indledningen noget af det vigtigste. 

Du skriver også, at du ikke har nogen erfaring med journalistik. Det er jo, hvad det er. Jeg har desværre ikke de store erfaringer inden for faget, men det har altid fanget min interesse, i skole hørte fag som samfundsfag, historie, samtidshistorie og danske i toppen og jeg har altid godt kunne lide at formere og fortælle historier til folk.

Men prøv i stedet at vend det til din fordel. Fx "Jeg har måske ikke den erfaring, som mange journaliststuderende allerede har. Men det betragter jeg faktisk som en fordel. Hvorfor? Fordi jeg er ... " Osv. Kan du se pointen? Og hvad mener du forresten med "kunne lide at formere"? Tjek lige igennem for formuleringer. 

Din afslutning skal du også kigge på igen. Du skriver, at du gerne vil tage den 2-årige kandidatuddannelse efterfølgende. Fair nok, og hvad så? Hvor ser du fx dig selv om 10 år? Hvad er det for en type journalistik, du vil beskæftige dig med fremadrettet? etc. 

Jeg håber, du kan bruge det til noget. Mange gange held og lykke med optagelsen - jeg håber, det lykkes for dig;) 


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. marts 2011 af TryTo (Slettet)

Dit sprog er ret mangelfuldt, både grammatisk og formmæssigt. Journalistens essentielle instrument er retorikken, og hvis denne ikke kan overføres til skrift, har vedkommende et problem.

Du bør genlæse og redigere din ansøgning, hvor dine gentagelser (jeg, jeg, jeg) i særdeleshed er mit ankepunkt.


Svar #3
02. marts 2011 af BTHHX (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, jeres svar er rigtig gode og til stor hjælp. Takker


Skriv et svar til: Motiveret ansøgning. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.