Der er lige nu 2353 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Eksponentiel udvikling

03. marts 2011 af 
 - Niveau: B-niveau

Hej, der et par opgaver jeg ikke kan finde ud ..

Opgaven lyder:
En eksponentiel udvikling har grundtallet a = 0,89 og som opfylder at når x = 3 er y = 1,41.

a) beregn vækstraten.
b) bestem ligningen for den eksponentielle udvikling
.
c) hvor mange procent falder y-værdien når x vokser med 5 enheder?

Hvordan laver jeg dem? Håber der er nogen ..

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 323
Matematik
Hentet af 742
Fysik
Hentet af 343
Matematik
Hentet af 1782



Brugbart svar (0)
03. marts 2011 af 

a) jeg mener (jeg er usikker) at vækstraten, r, er givet ved r = (1-a)

b) hvis du kender a, x og y bruger du forskriften for en eksponentiel funktion der siger y = b * a x, og isoler b, som er den ukendte. Når du har din b og a kan du opskrive ligningen udtrykt ved x og y.

c) skal lige grave i hukommelsen :-)



Brugbart svar (0)
03. marts 2011 af 

a)

1 + r = a, dvs

1+r = 0,89

find r

b)

Formlen for en eksponentielfunktion er givet ved:

y = b*ax, dvs.
y = b·0,89x

du kender x og y, beregn nu b!

c)
y2/y1 = aΔx



Brugbart svar (0)
03. marts 2011 af 

...se evt.
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx      som dog ikke bringer meget nyt



03. marts 2011 af 

nå ja , man fandt vækstraten på den måde, glemmer det hele tiden ..

taak skal I have :)

men en ting til , hvordan skal jeg kunne finde b, skal jeg ikke have et tal i stedet for y, for at beregne b ?
 



03. marts 2011 af 

og taak mathon :)



Brugbart svar (0)
03. marts 2011 af 

# 4

Jo - men du har jo selv skrevet

x = 3 og y = 1,41 ;-)



Antal visninger: 147

Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.