Der er lige nu 1090 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

HJÆLP HASTER halveringslinje til vilkårlig trekant

12. marts 2011 af 
bombay2001 (Slettet)
 - Niveau: A-niveau

 Hej  

Er der en formel for at finde halaveringslinjen for vilkårlige trekanter

Vedhæftet fil: Sinus.bmp
Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 536
Matematik
Hentet af 358
Kemi
Hentet af 76
Matematik
Hentet af 681
Matematik
Hentet af 127
Matematik
Hentet af 1063
Matematik
Hentet af 329
Matematik
Hentet af 1097



Brugbart svar (0)
12. marts 2011 af 

Efter at vinkel A og B er bestemt, er vinkelhalveringslinien vA så side i en trekant, hvor man kender en side b og de to vinkler, C og A/2 , og den kan da bestemmes ved brug af sinusrelationen i denne trekant.



Brugbart svar (0)
12. marts 2011 af 

   vinkelhalveringslinjen
                                               vA = 1/(b+c)·√(bc((b+c)2 - a2)) = 2bc·cos(A/2) / (b+c)

                                               vB = 1/(a+c)·√(ac((a+c)2 - b2)) = 2ac·cos(B/2) / (a+c)

                                               vC = 1/(a+b)·√(ab((a+b)2 - c2)) = 2ab·cos(C/2) / (a+b)



Brugbart svar (0)
22. april 2012 af 
FrøenHeinz (Slettet)

Hej jeg sidder også og forsøger at lave denne opgave, men er meget i tvivl om min result. Jeg har fået halveringslinjen til 6.1? Er der en dag kan fortælle mig om det mon er rigtigt?



Brugbart svar (0)
22. april 2012 af 


                   vA = 1/(b+c)·√(bc((b+c)2 - a2)) = 1/(8,5+5,9)·√(8,5·5,9((8,5+5,9)2 - 7,12)) = 6,161



Antal visninger: 63

Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.