Kemi

Molar masse ud fra forsæbningstal???

20. marts 2011 af Nowicki (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Der er foretaget en analyse af emulgatoren A, som er rent monoglycerid (søg på wiki-> monoglyceride - billedet/figuren viser det).
Forsæbningstal: 158 (mg KOH pr 1 g A)
Iodtal: 71 (g I2 pr 100 g A)

1. Bestem molarmasse ud fra forsæbningstal

Er der nogen der kan give mit et hint til hvordan man regner det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2011 af mathon

    reaktionen er 1 : 1

                    antal mol KOH i 158 mg
                                                                  n = (0,158 g)/(56,10 g/mol) = 0,002816 mol
dvs
                   0,002816 mol A har massen 1 g

                   A har molmassen =                (1 g) / (0,002816 mol) = 355,063 g/mol


Skriv et svar til: Molar masse ud fra forsæbningstal???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.