Matematik

andengrads lining??

01. november 2011 af Jmussen (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej! jeg skal i en ugeopgave, finde 2 skæringspunkter (der hvor de 2 funktion rammer hinanden) for en andengradsfunktion: x-2=-x2+2x

i første omgang tænker jeg at den udregnes ligesom hvis man skulle finde skæringspunkter for en førstegrads ligning. Men når x2 er indblandet bliver jeg helt forvirret.

Er der nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2011 af Anxyous (Slettet)

Omskriv til formen ax2 + bx + c = 0, og løs den som en andengradsligning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2011 af Mongomaniac (Slettet)

En andengradsligning rammer skærer X-AKSEN 0, 1 eller 2 steder og har form som en PARABEL (glad eller sur smiley), og altså ikke hvor to funktioner skærer hinanden. 

For at finde skæringspunktet med x-aksen, skal du gøre som jeg beskrev i bunden her

Din grundform vil se sådan ud: x^2-x-2=0

Så kan du vel selv bruge formlerne der står i linket.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2011 af mathon


Svar #4
01. november 2011 af Jmussen (Slettet)

Men så finde man nulpunktet, og ikke skæringspunktet. 

Det er en andengradsfunktion og en førstegradsfunktion sat sammen til en ligning og de rammer hinanden 2 steder.!


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. november 2011 af Anxyous (Slettet)

#4:

Nej, hvis du skriver -x2 + 2x = 0 finder du andengradspolynomiets rødder. Hvis du gør det som i #1 og #2, får du skæringspunkterne med linjen.


Svar #6
01. november 2011 af Jmussen (Slettet)

hvad mener du med #1 og #2??


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. november 2011 af Anxyous (Slettet)

#6: Svar nr. 1 og 2.


Skriv et svar til: andengrads lining??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.