Kemi

funktionel gruppe

12. februar 2012 af 8745 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til at finde ud af de funktionelle grupper i clozapin molekyler. Og hvad disse gør/ hvordan de vekselvirker med proteiner. Eller hvad tror i der vil ske? Derudover hvad med nitrogen atomerne hvad gør de? Danner de en hydrogenbinding med proteinerne?


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. februar 2012 af vejgeh (Slettet)

Det er lidt meh-meh, det der med, hvordan stoffet vekselvirker med proteinerne...

Der er jo nok tale om noget hydrogenbindingspotentiale for N'ernes vedkommende. Der vil også være noget hydrofob interaktion, især fra benzenringene, der gør bindingen af clozapin til proteinerne mulig, og i sidste ende er det lidt en plørret blanding af de to. Sådan er det dybest set altid, og mere nøjagtigt kan man nok ikke komme det uden at gå op på meget højt niveau.

 


Svar #2
12. februar 2012 af 8745 (Slettet)

Jeg har skrevet følgende er du enig:

 

De funktionelle grupper i molekylet består af fire amin grupper- tre tertiære aminer(rødt) og en sekundær amin(blåt). Clozapine molekyler har en del konjugeret dobbeltbindinger, der gør molekyler reaktivt, fordi dobbeltbinger let kan reagere med andre reagenser eller molekyler. Nitrogen bindingerne i de tertiære områder vil danne en hydrogenbinding med proteinerne omkring sig. Dette skyldes at det er negativ ladet, da det har nogle elektroner i overskud, vil det tiltrække hydrogenatomerne som er positiv ladet omkring sig. Hvorimod det sekundære amin vil afgive hydrogenatom til proteinet da det kun indeholder to radikaler, sammenlignet med de teritære som indeholder 3.  Derudover  vil der være hydrofob interaktion, især fra benzenringene, der gør bindingen af clozapin til proteinerne mulige.


Skriv et svar til: funktionel gruppe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.