Matematik

Andengradspolynomium grafer

17. maj 2013 af Nakrug (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen jeg har et spørgsmål omkring en opgave i min matematik aflevering som lyder følgende:

 

Om et andengradspolynomium f(x)=ax^2+bx+c oplyses, at det har rødderne − 2 og 4, samt at toppunktets koordinater er (1, − 5).
Tegn en skitse af grafen for f. Bestem fortegnet for hvert af tallene a og c.

 

Hvordan skal jeg håndtere opgave uden hjælpemidler? :)


Svar #1
17. maj 2013 af Nakrug (Slettet)

Altså uden hjælpemidler som N-spire osv :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2013 af SuneChr

Man har

a·(x - (- 2))·(x - 4)  =  0

a·12 + b·1 + c  =  - 5

a·(- 2)2 + b·(- 2) + c  =  0

a·42 + b·4 + c  =  0

 


Svar #3
17. maj 2013 af Nakrug (Slettet)

Hvad menes der med de ligninger du lige har skrevet? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Du skal tegne en skitse af grafen.

Start med at indsætte rødderne, som er skæring med x-aksen

indsæt derefter toppunktet (1,-5) og tegn den lodrette symmetriakse for parabelen.

tegn derefter parabelen på fri hånd, så den går gennem de nævnte punkter og er nogenlunde symetrisk

hvis a > 0 vender parabelen benene opad

brug dette til at finde ud af om a for den aktuelle parabel er positiv

c er parabelens skæring med y-aksen

Læs mere om parabler i din bog, sdu får styr på hvad man kan fortælle om grafens udseende ud fra a, b og c


Skriv et svar til: Andengradspolynomium grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.