Matematik

uden hjælpemidler

17. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet)

jeg, vil høre om jeg har regnet det rigtigt ud.

 

en fuktion f er givet ved:

f(x)=a*x^3+b*x^2

grafen for f har et lokalt ekstremumspunkt i punktet A(2,2)

 

a) bestem konstanterne a og b:

f(x)= a*2^3+b*2^2

     = a*8+ b*4

    = 8a + 4b 

dvs. at : a= 4 og b=8 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Det du har laver er ikke rigtigt.

 

For at få ekstremum skal du finde f'(x) og sætte den lig 0

indættes (y,x)=(2,2) i f '(x) får du en ligning med a og b

Indsætes (y,x)=(2,2) i f(x) får du endnu en ligning med a og b

find løsningen til de to ligninger med to ubekendte


Skriv et svar til: uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.