Kemi

Stofmængdeberegning

18. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: B-niveau

 BrO3- (aq)     +     5 Br- (aq)     +     6 H+ (aq)     ----->     3 Br2 (aq)     +     3 H2O (l)

vi har 10 mL 2 M H2SO4   

     ... hvorfor er n(H+) = (10 mL) • (2 M) • 2 = 40 mmol ?   
  .. Jeg kan ikke se, hvorfor man ganger med 2 til sidst


Svar #1
18. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Er der nogen der ved det?


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. maj 2013 af mathon

 

                                 H2SO4 (aq)   --->   2 H+ (aq)   +   SO42- (aq)               når vand er udeladt

startkonc.                   cs                         0                   0   

aktuel konc.               0                         2•cs                cs

 

 


Svar #3
18. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

okay tak :)

           jeg skal finde ud af, hvad der er den begrænsende faktor. Er udregningerne korrekte?

10 mL 0,100 M BrO3-
               n(BrO3-) = (0,100 M) • (0,010 L) = 0,0010 mol         <---- begrænsede faktor
1 g KBr
               n(Br-) = (1 g) / (119 g/mol) = 0,0084 mol

10 mL 2 M H2SO4
               n(H+) = (2 M) • (0,010 L) • 2 = 0,0400 mol

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2013 af mathon

 

 

                                                BrO3- (aq)     +     5 Br- (aq)     +     6 H+ (aq)     ----->     3 Br2 (aq)     +     3 H2O (l)
ækvivalente mængder             1 mol                   1 mol                6 mol

 

 

                                                                BrO3- (aq)                        Br- (s)                       H+ (aq)
            stofmængder                             0,001 mol                0,008403 mol                0,04 mol     

            molforhold                                     1                                   8,4                            40  

 

            BrO3- (aq) er i underskud
dvs

            BrO3- (aq) er den begrænsende faktor
           
 


Skriv et svar til: Stofmængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.