Matematik

montoniforhold

19. maj 2013 af caroline1991 (Slettet) - Niveau: A-niveau

en funktion f er givet ved 

f(x)=lnx -x+3 ,  x>0

bestem monotoniforholdene for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2013 af peter lind

Find f'(x) og undersøg fortegn for f'(x)


Svar #2
19. maj 2013 af caroline1991 (Slettet)

jeg har prøvet flere gang at løs den, men kunne slet ikke kom frem, vil du vis mig hvordan man kan løs den


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2013 af peter lind

Hvad har du gjort ?


Svar #4
19. maj 2013 af caroline1991 (Slettet)

altså, jeg har sagt:

f `(x)= 1/x-x+3

 f`(x)=1

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke korrekt differentieret. Man skal differentiere hvert led i funktionen f(x). Du har kun differentieret det første led.

Man skal løse ligningen f '(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2013 af 123434 (Slettet)

http://www.godekarakterer.dk/integralregning-sadan-arbejder-du-med-integraler


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er da muligvis et godt link, men det er bare ikke så relevant for det pågældende spørgsmål, der drejer sig om bestemmelse af monotoniforhold for en funktion.


Svar #8
20. maj 2013 af caroline1991 (Slettet)

f``(x)= 1/x-1+3=0  

og hvis det er forkert vil i være sød og vis mig hvordan man gøre er helt løst 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2013 af peter lind

Det er da lidt bedre end dit første forslag; men du skal også differentiere den konstante funktion 3


Skriv et svar til: montoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.