Matematik

Planens ligning ?

19. maj 2013 af Vakso (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har et spørgsmål angående planens ligning. Jeg har to vektorer opgivet, AB (3,3,6) og AC (-3,3,6) og jeg har valgt min P0 til (3,3,17).

Jeg får beregnet planens ligning til at blive :

0(x-3)-36(y-3)+18(z-17)=0

eller mere præcist:

-2y+z-11=0

Mit spørgsmål er så, kan det muligt at x-koordinatet er væk i planens ligning?

Og hvis ja, hvordan skal jeg fx finde en afstand fra et punkt til planen, hvor jeg har brug for x.koordinatet til at finde afstanden. 

Hvad gør man så :)

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2013 af peter lind

Der er intet i vejen for at koefficienten til x er 0. For ek. vil ligningen z=0 angive x-y planen. Du indsætter blot i den sædvanlige afstandsformel. Her vil det blot ikke spille nogen rolle hvad x koordinaten til punktet er


Svar #2
19. maj 2013 af Vakso (Slettet)

Kunne du måske give mig et eksempel.. altså følgende er den formel man bruger for at finde en afstand fra plan til punkt, hvordan vil du indsætte og regne det? :)

Dist=a*x1+b*y1+c*z1+d / sqrt(a^2+b^2+c^2)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. maj 2013 af peter lind

Afstanden fra (1,2,3) til din plan |0*1-2*2+1*3-11|/kvrod( 02+(-2)2+12)


Svar #4
19. maj 2013 af Vakso (Slettet)

Nåårh tusind tak :D!!


Skriv et svar til: Planens ligning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.