Matematik

cylinder???vandtank??

19. maj 2013 af sashfraije (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej jeg har et spørgersmål ang. noget cylinder værk. jeg kan ikke  finde ud af opgaven, og kunne bruge fornugtie svar.opgaven lyder sådan:                                                                                                                                                                                  en cylinderformet vandtank har en diameter på 58 cm og en højde på 96 cm.                 a) hvor mange liter vand kan tanken rumme? ( 2 decimaler) ¨       b) hvor mange liter vand er der i tanken, hvis vandet har en højde på 32 cm ?   c)  hvor højt oppe på tanken vil vandet være, hvis der er 100 liter i tanken????   plzz hjælp mig tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2013 af Matkaj

a,b,c) Først og fremmest skal du kunne beregne rumfanget af cylinderen (slå formlen op). Dernæst skal du vide hvor mange cm^3 der går på en L.

Når du ved det så er det bare at regne løs!

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2013 af mathon

 

       
                              a)                        V = h • π • r2 = (9,6 dm) • π • ((1/2)•(5,8 dm))2 = 253,64 dm3 = 253,64 L


                              b)                        V2/V = (h2/h)

                                                          V2 = (h2/h) • V = (3,2/9,6) • (253,64 L) = (1/3) • (253,64 L) = 84,55 L

                             c)
                                                         (h2/h) = V2/V = (100 / 253,64) = 0,3943

                                                          h2 = 0,3943 • (96 cm) = 37,85 cm
                                                
                  
                         


Skriv et svar til: cylinder???vandtank??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.