Matematik

ligninger

21. maj 2013 af johannowiz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal løse ligningen: cos(x) = sin(x) / √(3)

Den skal løses uden hjælpemidler, hvordan løses sådan en? 

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Divider med cos og gang med √3

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2013 af Singlefyren (Slettet)

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2013 af PeterValberg

cos(x) = sin(x)/(√3)
√3 = sin(x)/cos(x)
√3 = tan(x)
x = tan-1(√3)
x = π/3 + p·π    , hvor p∈Z

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

- som der stod i # 1 

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Har lige 2 spørgsmål.

cos(x) = sin(x)/(√3)
√3 = sin(x)/cos(x)
√3 = tan(x)      Hvor bliver sin af?
x = tan-1(√3)
x = π/3 + p·π    , hvor p∈Z  Er det en kendt sætning, man skal kende?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Det er en god ide at vide, at tan(60 grader) = √3

og at tan = sin/cos

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er også en god ide at vide, at funktionen tan(x) er periodisk med perioden π.


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.