Matematik

Ligning

21. maj 2013 af Astrid938 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har denne opgave jeg ikke helt ved hvordan skal løses. 

I "Bogart" er der x ansatte. I "Cinema" er der 3 gange så mange ansatte. Hvor mange ansatte er der i hver biograf når der er 36 ansatte i alt?

Håber I kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2013 af Budsmoke

Du skal kigge på hvor mange x'er der i alt og derefter sætte din ligning op..

1 x i den første og 3 x'er i den..

Prøv selv at sætte den ligning op herfra, ellers spørg igen :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis der er x ansatte i "Bogart", og der er 3 gange så mange i "Cinema", hvor mange er der så i "Cinema"?

Læg de to størrelser sammen. Deres sum skal være 36. Løs den ligning, der fremkommer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

B:  x

C:  3x

Ialt 4x  som er lig med 36

4x = 36

x = 36/4 = ?

;-)


Svar #4
21. maj 2013 af Astrid938 (Slettet)

Er det her så rigtigt opstillet? 

4x = 36

4x/4=36/4=9

x=9

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2013 af hesch (Slettet)

#4: Ja


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Husk nu at svare på det oprindelige spørgsmål

Hvor mange ansatte er der i hver biograf når der er 36 ansatte i alt?

der er 9 ansatte i Bogard og 27 ansatte i Cinema.

Ofte glemmes det at skrive resultatet og x=4 giver ikke fuldt pointtal, da opgaven ikke er færdig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 6

Efter min (og flere andres) mening bør SP ikke påtage sig færdig opgave-aflevering, men derimod at hjælpe elever, der er gået i stå - eller er rådvilde - videre med det formål, at de selv er i stand til at færdiggøre opgaverne.

Det kaldes hjælp til selvhjælp - og har langt større værdi end hjælp til afskrift.

Hvad der står i opgaveteksten må de principielt lære at læse selv - det skal de jo kunne til eksamen - eller undvære de sidste points, indtil de lærer det.

;-)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.