Matematik

Differentialregning eksamenspørgsmål

21. maj 2013 af EmmaJH (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej (:

Et af de mundtlige eksamensspørgsmål jeg kan komme op i, lyder således:

 

I forlængelse af din redegørelse skal du bevise differentiationsreglen:

f¨(x) = 2ax + b for funktionen f(x) ax^2 + bx + c

(hvis du har tid, må du vise, hvordan man fastlægger toppunktet for en andengradsfunktion ved brug af differentialregning). 

Det ville være så godt hvis nogen af jer havde svaret, eller havde et godt link eller opgave som forklarede svaret. Skal nemlig op snart, og er virkelig gået i stå og det er en liv eller død eksamen(;

 

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2013 af PeterValberg

Det er noget i denne stil [ LINK ]

du skal bare tilpasse det til forskriften  f(x) = ax2 + bx + c

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2013 af PeterValberg

Mht til toppunkt: [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
22. maj 2013 af EmmaJH (Slettet)

Er der nogen der er specielt gode til at sætte f(x) = ax^2 + bx + c ind i hendes ligning? For jeg er bare så bange for at lave det helt forkert, og det er virkelig ikke noget af det jeg har nemmest ved, er ved at gå ud af mit gode skin over det! Og det er i morgen jeg skal til eksamen! 

Men tak for linket(: 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2013 af PeterValberg

se [ LINK ] især det dokument, der linkes til i #4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Differentialregning eksamenspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.