Matematik

Partikel

22. maj 2013 af Elefantmarch (Slettet) - Niveau: A-niveau

En partikel bevæger sig på en ret linje. Den strækning s (meter), partiklen har bevæget sig til tidspunktet t (sekunder), er givet ved     s(t) = 5t½.

Bestem tallet s' (16), og forklar, hvad dette tal fortæller om bevægelsen.

Er helt væk i denne opgave. Den er garanteret simpel, men jeg kan ikke finde ud af den. Nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2013 af peter lind

Differentier funktionen s(t) og indsæt t=16 i resultatet. Det angiver hastigheden til tiden 16 sekunder


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Differentier funktionen s(t) og beregn så s '(16) ved at indsætte t = 16 i forskriften for s '(t) .


Svar #3
22. maj 2013 af Elefantmarch (Slettet)

# 1

Du mener vel: "Den angiver den tilbagelagte strækningen til tiden 16 sekunder"??


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, s'(t) er jo netop hastigheden til tiden t. Det er s(t) der angiver den tilbagelagte strækning til tiden t.


Svar #5
22. maj 2013 af Elefantmarch (Slettet)

Aah, ja det kan jeg godt se. Min fejl. Der er altid et eller andet trick i de opgaveformuleringer. :D


Svar #6
22. maj 2013 af Elefantmarch (Slettet)

Jeg får s ' (16) = 5 / (2 · √16)   =   5 / 2 · 4   =   5/8

Skriver jeg så sekunder efter det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Tallet er korrekt. Enheden er enheden for hastigheden, her m/s .


Skriv et svar til: Partikel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.