Matematik

Potens i Parantes fortegn

22. maj 2013 af navn1994 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP.

Hvordan kan det være at: (2*23-22) giver 16-4 og ikke 16+4? Hvilken regneregl er jeg gået glip af? -22 giver da +4

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at -22 betyder -(22) . Det er ikke det samme som (-2)2 = (-2)·(-2) = 22 .

Det er en fejl, der hyppigt begås i forbindelse med beregning af diskriminanten for en 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2013 af 123434 (Slettet)

2*2^3=2^4=16

-2^2=-(2*2)=-4

-(5)^2=-(5*5)=-25

(-5)^2=-5*-5=25

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2013 af Eksperimentalfysikeren

#0

Nej -22 giver -4, hvorimod (-2)2 giver +4. Det er et spørgsmål om prioritet af operatorer. I et udtryk som 2+3*4, skal man multiplicere før man adderer, fordi man har vedtaget, at multiplikation har højere prioriet end addition. Tilsvarende har potensopløftning højere prioriet end multiplikation og subtraktion.


Skriv et svar til: Potens i Parantes fortegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.