Matematik

Teoretisk statistik - svær opgave

24. maj 2013 af Mayaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg sidder med følgende opgave, som jeg slet ikke kan få hul på:

Antag S~Wp(k,Σ) og lad A være en p×q-matrix (q≤p) af fuld rang q. Vis, at (A*S-1A)-1~Wq(k-(p-q),(A*Σ-1A)-1).

Kan nogen hjælpe? TAK :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er naturligvis helt overflødigt at forklare, hvad de enkelte størrelser står for.


Svar #2
24. maj 2013 af Mayaaa (Slettet)

#1 Ja fuldstændig LOL

At S~Wp(k,Σ) betyder, at S er en p-dimensional Wishart-fordelt stokastisk variabel med k frihedsgrader og kovariansmatrix Σ.

Beklager fejlen :( Håber du kan hjælpe! Jeg har stirret mig blind på opgaven :/


Brugbart svar (3)

Svar #3
24. maj 2013 af ultramaniac (Slettet)

#0 Lidt hurtigt;

Skriv A*=(Iq  0)(A*  B)* hvor B er en (p-q)×p-matrix valgt således at (A*  B)* er regulær. Du får så

(A*S-1A)-1=[(Iq  0)(A*  B)*S-1(A  B*)(Iq  0)*]-1 n.s.

Nu haves C:=[(A*  B)*S-1(A  B*)]-1=((A  B*)-1)*S(A  B*)-1~Wp(k,Λ) hvor Λ=((A  B*)-1)*∑(A  B*)-1. Eftersom (A*  B)* er regulær er Λ positiv definit og dermed er C regulær n.s. og således er

(A*S-1A)-1=[(Iq  0)C-1(Iq  0)*]-1=((C-1)11)-1=C1.2 n.s. ~ Wq(k-(p-q),Λ1.2)=DWq(k-(p-q),(A*Σ-1A)-1)

som ønsket ^_^


Brugbart svar (3)

Svar #4
24. maj 2013 af ultramaniac (Slettet)

For q=1 giver ovenstående at

(A*S-1A)-1~W1(k-p+1,(A*Σ-1A)-1)=D(A*Σ-1A)-1χ2(k-p+1) dvs. (A*Σ-1A)/(A*S-1A)~χ2(k-p+1)


Svar #5
24. maj 2013 af Mayaaa (Slettet)

#3 Mange tak :)


Skriv et svar til: Teoretisk statistik - svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.