Matematik

Trekant

24. maj 2013 af SofiaLassen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vil bare lige høre om jeg er på rette spor:

I trekant ABC er AB = 7 , AC = 14 og ∠A=37°.

a) Bestem |BC|

a2 = b2 + c2 - 2bc*cos(A)  
a2 = 142+72-2*14*7*cos(37°)
= 196 + 49 – (196*(0.79863)) = 196 + 49 + 156.53148 = 401.53148
|BC| = a = √(401.53148) = 20.03825

- Kan det passe?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Du skifter pludselig  fortegn på det sidste led.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Hvilket fortegn?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

-2*14*7*cos(37°) bliver lige pludselig til +156.53148


Svar #4
25. maj 2013 af SofiaLassen (Slettet)

Jeg forstår ikke lige, hvad det er jeg gør forkert så.. 
Skal der stå -156.53148 så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, du skriver jo selv

= 196 + 49 – (196*(0.79863))

så skal det sidste minus ikke pludselig ændres til et +.


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.