Matematik

Konstanter

24. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Hej,
Er der nogen der kan komme med et eksempel på, hvordan man differentierer sammensatte funktioner :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Differentialkvotienten af den yderste funktion ganget med differentiakvotienten af den inderste funktion

Men det har vist ikke meget med konstanter at gøre . . .

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
25. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Hvad hedder disse regler? jeg kan ikke huske det :)

 

k · f : ???

f · g :er det produkreglen?

f ° g: Er det en sammensat funktion?
 

PS. forkert overskrift.


Svar #4
25. maj 2013 af namnamG (Slettet)

ps.
hvordan skal jeg differentiere denne funktion: x*ln(x)-x+4 ? Ved hjælp af produktreglen?

Men hvad er f(x) og g (x)? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 3
 

(k · f) ' = k * f '
 

f · g :er det produkreglen? Ja, (f*g) ' = f '*g + f*g '
 

f ° g: Er det en sammensat funktion?  Ja,  (f ° g) ' = f '(g) * g '
 

# 4
 

= 1*ln(x) + x*(1/x)      produktreglen
 

- 1
 

+0   =  ln(x) +1 - 1  =  ln(x)
 

;-)

 


Svar #6
26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

(k · f) ' = k * f '

Hvornår bruger man denne? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Ved en helt almindelig funktion ganget med en konstant

(fx.:       f(x) = 4*x^2..................f '(x) = 4 * 2x)

;-)


Svar #8
26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Nåå ! Mange tak :)


Skriv et svar til: Konstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.