Fysik

Rødforskydning - hjælp!!!!!

18. juni 2013 af andershansenhansen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg forstår ikke hvordan jeg kan finde rødforskydningen. 

Jeg har disse tal:

M = -19.7

m = 8.45

d = 4.26586 parsec.

 

Og hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2013 af peter lind

Det kan du ikke finde af disse tal. Du skal enten have fat i ændringen af en spektrallinje eller du skal kende hastigheden af den stjerne eller gallakse, der er tale om


Svar #2
18. juni 2013 af andershansenhansen (Slettet)

Kan du give et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt afstanden og Hubbles lov til at finde hastigheden af objektet. Benyt herefter, at

z = v/c, hvor du finder v ud fra Hubbles lov.


Skriv et svar til: Rødforskydning - hjælp!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.